Republika Słoneczna

COOKING WORKSHOPS | schedule

COOK AND RELAX - culinary workshops for enthusiasts. Be creative and have fun doing it. Bake a cake to boost your spirits or enjoy an evening meal prepared together with others.


CUISINE FOR THE INSIGHTFUL - thematic meetings with professionals. Culinary training by experienced chefs to improve and reinforce your knowledge as well as to develop your cooking skills (regardless of your experience!).

24.04 Środa g: 18.00

KUCHNIA WEGAŃSKA

Strączki – ciecierzyca, soczewica i fasola

Zapraszamy na spotkanie z Iną i jej pomysłami na dania ze strączków. Na spotkaniu poznacie przepisy na:  nachosy z ciecierzycy ze SMALCEM Z FASOLI Z SUSZONĄ ŚLIWKĄ, sałatkę z ciecierzycy i cukinii w SOSIE ORZECHOWYM, kopytka z ciecierzycy z „ŚMIETANOWYM” SOSEM PIECZARKOWYM, KOTLECIKI Z ZIELONEJ SOCZEWICY i warzyw w sosie pomidorowym z pieczarkami, kokosowy PILAF Z CZERWONĄ SOCZEWICĄ, bakłażanem i mango, TARTĘ z ciecierzycy z masłem orzechowym i bananem oraz czekoladowe trufle z fasoli. MAMY WOLNYCH 6 MIEJSC.

CZAS TRWANIA: 3 godziny
CENA: 190 zł
Zarezerwój

PROWADZENIE:

Ina Rybarczyk - fascynatka kuchni roślinnej, pozbawionej pszenicy i rafinowanego cukru. W swoich potrawach stawia na zdrowie i smak. truetastehunters.blospot.com

6.05 Poniedziałek g: 18.00

POMYSŁ NA: CIELĘCINA I JAGNIĘCINA

Szlachetne mięsa na co dzień

Gotowi na postawienie kolejnego kroku w kierunku profesjonalnego gotowania ? Marzy wam się danie restauracyjne, które zaserwujesz najbliższym ? Zapraszamy na warsztaty, na których nauczycie przygotowywać modne dania z cielęciny i jagnięciny. W menu: RAVIOLLI Z  CIELĘCINĄ i borowikiem z masłem cytrynowym, DUSZONA WĄTROBA cielęca z puree z ziemniaka , pasternaku i sera owczego, GICZ CIELĘCA alla MILANESE z domowymi szagówkami, JAGNIĘCINA ROGAN JOSH z ryżem basmati, KLEFTIKO Z JAGNIECINY z oregano i cytryną oraz TAGINE Z GICZY JAGNIĘCEJ  z harissą i fenkułem. MAMY WOLNYCH 10 MIEJSC.

CZAS TRWANIA: 3 godziny
CENA: 230 zł
Zarezerwój

PROWADZENIE:

Maciej Zieliński – kucharz z zawodu i zamiłowania. Szef kuchni polskich i brytyjskich restauracji, pracował  m.in. w poznańskiej restauracji Ratuszowa czy King’s Head Inn. Prywatnie miłośnik zimowych szaleństw.

23.05 Czwartek g: 18.00

WARSZTAT CUKIERNICZY – MAKARONIKI

Cudeńka z cukru, białek i migdałów

Kolejny raz przyjemność zaprosić Was na spotkanie z najpopularniejszymi i najbardziej rozpoznawalnymi ciasteczkami – makaronikami!. Na warsztatach dowiecie się jak wykonać makaroniki metodą francuską, poznacie róznicę pomiędzy makaronikami wykonaną tą metodą , a metodą włoską. Przygotujemy makaroniki w 4 smakach: ganache z ciemnej CZEKOLADY, MALINOWE, o smaku SOLONEGO KARMELU a także cytrynowe z LEMON CURD. Każdy z uczestników będzie mógł wziąć z sobą swoje makaroniki żeby pochwalić się nimi przed rodziną i znajomymi. MAMY WOLNYCH 10 MIEJSC

CZAS TRWANIA: 3 godziny
CENA: 200 zł
Zarezerwój

PROWADZENIE:

Anna Berlińska - z zamiłowania do słodkości stworzyła instagramowy profil „upieklo mi się”. Specjalizuje się w pieczeniu makaroników. Wolne chwile lubi spędzać za obiektywem aparatu, zagłębiając techniki fotografii kulinarnej.