Republika Słoneczna

HARMONOGRAM WARSZTATÓW

 

Warsztaty kulinarne dla entuzjastów i pasjonatów, dla zabieganych i dla tych którzy dopiero oswajają się z kuchnią, no i dla tych odpoczywających przy gotowaniu. Spędzimy miło i twórczo CZAS. Możemy upiec ciasto dla poprawy samopoczucia lub rozkoszować się wspólnie przygotowaną kolacją.

 

 

 

Tematyczne spotkania z zawodowcami to szkolenia gastronomiczne prowadzone przez doświadczonych szefów kuchni, które poszerzą i usystematyzują wiedzę w poszczególnych dziedzinach, rozwiną umiejętności niezbędne przy prowadzeniu kuchni dużej i małej.

 

23.05 Czwartek g: 18.00

WARSZTAT CUKIERNICZY – MAKARONIKI

Cudeńka z cukru, białek i migdałów

Kolejny raz przyjemność zaprosić Was na spotkanie z najpopularniejszymi i najbardziej rozpoznawalnymi ciasteczkami – makaronikami!. Na warsztatach dowiecie się jak wykonać makaroniki metodą francuską, poznacie róznicę pomiędzy makaronikami wykonaną tą metodą , a metodą włoską. Przygotujemy makaroniki w 4 smakach: ganache z ciemnej CZEKOLADY, MALINOWE, o smaku SOLONEGO KARMELU a także cytrynowe z LEMON CURD. Każdy z uczestników będzie mógł wziąć z sobą swoje makaroniki żeby pochwalić się nimi przed rodziną i znajomymi. ZAPISY NA LISTĘ REZERWOWĄ

CZAS TRWANIA: 3 godziny
CENA: 200 zł
Zarezerwój

PROWADZENIE:

Anna Berlińska - z zamiłowania do słodkości stworzyła instagramowy profil „upieklo mi się”. Specjalizuje się w pieczeniu makaroników. Wolne chwile lubi spędzać za obiektywem aparatu, zagłębiając techniki fotografii kulinarnej.

5.06 Środa g: 18.00

KUCHNIA ARABSKA

Dubaj to miks kulturowy- Iran, Indie, Pakistan to kuchnie jeszcze mało odkryte. Czas to zmienić! Zabierzemy Was w cudowną podróż do świata przypraw i cudownych aromatów. Poznacie tajniki przygotowania dań w tradycyjny sposób. Będzie smacznie i zdrowo! W menu: KURCZAK BIRYAMI z ryżem, jajko w koszulce na szpinaku z SOSEM SZAFRANOWYM, CHAPLI KEBAB z aromatycznymi sosami, bakłażany w pomidorach BONJAN BORANI oraz CHAŁWA KARDAMONOWA z pistacjami.

MAMY WOLNYCH 6 MIEJSC

CZAS TRWANIA: 3 godziny
CENA: 190 zł
Zarezerwój

PROWADZENIE:

Agnieszka Jasińska - finalistka Hell`s Kitchen Polska. Poszukuje ciągle nowych smaków, z którymi eksperymentuje w kuchni. Właścicielka bloga www.kulinarnenawigacje.pl