Republika Słoneczna

HARMONOGRAM WARSZTATÓW

 

Warsztaty kulinarne dla entuzjastów i pasjonatów, dla zabieganych i dla tych którzy dopiero oswajają się z kuchnią, no i dla tych odpoczywających przy gotowaniu. Spędzimy miło i twórczo CZAS. Możemy upiec ciasto dla poprawy samopoczucia lub rozkoszować się wspólnie przygotowaną kolacją.

 

 

 

Tematyczne spotkania z zawodowcami to szkolenia gastronomiczne prowadzone przez doświadczonych szefów kuchni, które poszerzą i usystematyzują wiedzę w poszczególnych dziedzinach, rozwiną umiejętności niezbędne przy prowadzeniu kuchni dużej i małej.

 

26.03 Wtorek g: 18.00

KUCHNIA TAJSKA

Zielona papaja, tofu i krewetki

Zapraszamy na tajską ucztę z Manuelą – na spotkaniu przygotujecie tradycyjną tajska sałatka Z ZIELONEJ PAPAI oraz pikantny LARB z TOFU z północy kraju. Na danie główne zaproponujemy OWOCE MORZA W ŻÓŁTYM CURRY z bakłażanem tajskim podane z ryżem basmanti oraz chrupiące kluseczki CHIANG MAI w CZERWONYM CURRY. Na deser ORZECHOWE SAKIEWKI z ciasta won ton z orzechowym dipem. MAMY WOLNYCH 10 MIEJSC.

CZAS TRWANIA: 3 godziny
CENA: 190 zł
Zarezerwój

PROWADZENIE:

Manuela Gołąb - kucharz z pasji. Jej miłość do gotowania zrodziła się podczas podróży po całym świecie. Zdobytą wiedzę wykorzystuje podczas warsztatów kulinarnych www.facebook.com/manuodkuchni

9.04 Wtorek g: 18.00

WARSZTAT CUKIERNICZY – MAKARONIKI

Cudeńka z cukru, białek i migdałów

Pierwszy raz mamy przyjemność zaprosić Was na spotkanie z najpopularniejszymi i najbardziej rozpoznawalnymi ciasteczkami – makaronikami!. Na warsztatach dowiecie się jak wykonać makaroniki metodą francuską, poznacie róznicę pomiędzy makaronikami wykonaną tą metodą , a metodą włoską. Przygotujemy makaroniki w 4 smakach: ganache z ciemnej CZEKOLADY, PORZECZKOWE, o smaku SOLONEGO KARMELU a także o smaku JAŚMINOWYM. Każdy z uczestników będzie mógł wziąć z sobą swoje makaroniki żeby pochwalić się nimi przed rodziną i znajomymi. ZAPISY NA LISTĘ REZERWOWĄ

CZAS TRWANIA: 3 godziny
CENA: 200 zł
Zarezerwój

PROWADZENIE:

Anna Berlińska - z zamiłowania do słodkości stworzyła instagramowy profil „upieklo mi się”. Specjalizuje się w pieczeniu makaroników. Wolne chwile lubi spędzać za obiektywem aparatu, zagłębiając techniki fotografii kulinarnej.

11.04 Czwartek g: 18.00

DOMOWA KUCHNIA WŁOSKA

Karczoch, małże i ricotta

Zapraszamy na włoski obiad z Manuelą, tym razem udamy się na północ Włoch – podczas spotkaniu przygotujecie FRITATTE z pieczarkami i karczochami, rozgrzewającą i banalnie prostą Stracciatelle. Na danie gównie włoski sztos, MAŁŻE w białym winie i cielęce OSSOBUCO potrawę wywodzącą się z Lombardii. Sernik z Ricotty będzie słodkim zwieńczeniem wieczoru. MAMY WOLNYCH 9 MIEJSC

CZAS TRWANIA: 3 godziny
CENA: 200 zł
Zarezerwój

PROWADZENIE:

Manuela Gołąb - kucharz z pasji. Jej miłość do gotowania zrodziła się podczas podróży po całym świecie. Zdobytą wiedzę wykorzystuje podczas warsztatów kulinarnych www.facebook.com/manuodkuchni

16.04 Wtorek g: 18.00

WEGAŃSKIE SŁODYCZE

Tarty – jaglana, kokosowa, gryczana, gallete

Ina i jej zdrowe wegańskie tarty polecają się na wieczór. Wszystkich wielbicieli wegańskich słodyczy a także tych jeszcze nie mogących się przełamać gorąco zapraszamy na spotkanie. W menu znajdziecie: jaglaną tartę na 3 sposoby: orzechowo-kawową, cytrynowo-orzechową i chałową, tartę z pomarańczowo-kokosowym musem z awokado, kokosową tartę z mango, czekoladową tartę gryczaną z wiśniami, malinową tartę z czekoladowym musem z awokado oraz tartę gallete z gruszkami i masłem orzechowym. Tartowy / tarciany ? szał czas zacząć. MAMY WOLNYCH 11 MIEJSC

CZAS TRWANIA: 3 godziny
CENA: 190 zł
Zarezerwój

PROWADZENIE:

Ina Rybarczyk - fascynatka kuchni roślinnej, pozbawionej pszenicy i rafinowanego cukru. W swoich potrawach stawia na zdrowie i smak. truetastehunters.blospot.com

25.04 Czwartek g: 18.00

KUCHNIA WEGAŃSKA

Strączki – ciecierzyca, soczewica i fasola

Zapraszamy na spotkanie z Iną i jej pomysłami na dania ze strączków. Na spotkaniu poznacie przepisy na:  nachosy z ciecierzycy ze SMALCEM Z FASOLI Z SUSZONĄ ŚLIWKĄ, sałatkę z ciecierzycy i cukinii w SOSIE ORZECHOWYM, kopytka z ciecierzycy z „ŚMIETANOWYM” SOSEM PIECZARKOWYM, KOTLECIKI Z ZIELONEJ SOCZEWICY i warzyw w sosie pomidorowym z pieczarkami, kokosowy PILAF Z CZERWONĄ SOCZEWICĄ, bakłażanem i mango, TARTĘ z ciecierzycy z masłem orzechowym i bananem oraz czekoladowe trufle z fasoli. MAMY WOLNYCH 12 MIEJSC.

CZAS TRWANIA: 3 godziny
CENA: 190 zł
Zarezerwój

PROWADZENIE:

Ina Rybarczyk - fascynatka kuchni roślinnej, pozbawionej pszenicy i rafinowanego cukru. W swoich potrawach stawia na zdrowie i smak. truetastehunters.blospot.com