Republika Słoneczna

KURSY GOTOWANIAWARSZTATY KULINARNE

 

 

 

REPUBLIKA SŁONECZNA to przestronna i profesjonalnie wyposażona kuchnia warsztatowa oraz ogród z sezonowymi warzywami i ziołami. To miejsce pozwalające na poszerzenie wiedzy w atmosferze dobrej zabawy. Po zakończeniu zajęć usiądziemy wspólnie w jadalni, aby zjeść przygotowane w trakcie kursu posiłki, dyskutując, słuchając muzyki i popijając wino.

 

 _____________________________________________________________________________

 zapisy na warsztaty: warsztaty@republikasloneczna.pl

                                         tel: + 48 61 834 30 96 lub 601 370 292 (menedżer)

 wpłata całości kwoty na poniższe konto jest potwierdzeniem uczestnictwa

 MOKKA Marta Piotrowska; konto nr: 84 1140 2017 0000 4802 1297 4728

Regulamin warsztatów kulinarnych.pdf

 

AKTUALNY HARMONOGRAM:

Warsztaty kulinarne

PATRONAT MEDIALNY:

Pieknoipasje.pl SlowLife Food & Garden

WARSZTATY KULINARNE W MARCU I KWIETNIU

Jeżeli tak jak i my jesteście już stęsknieni ciepłych promieni słońca i co tu dużo mówić - WIOSNY! - zapraszamy na nasze warsztaty. Przygototwaliśmy propozycje, które idealnie wpasowują się w klimat zbliżającej się nowej pory roku. Przed Wami spotkanie z kuchnią WIETNAMSKĄ, TURECKĄ, NOWOCZESNĄ KUCHNIĄ POLSKĄ  oraz oczywiście kuchnią WEGAŃSKĄ. Dla osób, które chciałyby podnieść swoje kulinarne umiejętnosci zaproponowaliśmy spotkania z CYKLU AKADEMII KULINARNEJ - w marcu i kwietniu już o bardziej zaawansowanym poziomie. Przed świątmi Wielkiej Nocy zapraszamy na warsztaty WEGAŃSKA WIELKANOC oraz CIASTA i BABY WIELKANOCNE, na których pokażemy Wam jak w prosty i bezstresowy sposób przygototwać zachwycajace dania ,a świąteczny stół.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY

 

Warsztaty kulinarne

Republika Słoneczna to przestronna i profesjonalnie wyposażona kuchnia warsztatowa oraz ogród z sezonowymi warzywami i ziołami. To miejsce pozwalające na poszerzenie wiedzy w atmosferze dobrej zabawy. Po zakończeniu zajęć usiądziemy wspólnie w jadalni, aby zjeść przygotowane w trakcie zajęć posiłki.

 

 

Zobacz film o Naszych Warsztatach na YOU TUBE

WARSZTATY WINIARSKIE

Zapraszamy wszytskich na cykliczne warsztaty winiarskie z prowadzącym Łukaszem Głowackim, Mistrzem Sommelierów Poslki Zachodniej 2015 :) Prowadzący pokaże Wam jak dobierać wino do potraw tak aby podkreślić ich smak i zapach, nauczy Was, że dobre wino nie zawsze musi być drogie, a przede wszystkim poznacie tajemnice smakowania i czerpania radosci z tych szlachetnych trunków.

 

 

Na Słonecznej republika pracowita:)

Na słonecznych warsztatach praca wr(z)e!

Ale zawsze ze słonecznym uśmiechem na twarzach:).

Słoneczni Republikanie do kuchni marsz;)!

 

radio MERKURY o naszych warsztatach - POSLUCHAJCIE

     

kulinarni.pl

Aby nasze przepisy trafiły pod strzechy nawiązalismy współpracę z serwisem kulinarni.pl Codziennie publikowane są tam sprawdzone przepisy na różne okazje. Znajdziecie tam również smakowite  UOVA RIPIENE PASQUALI - jajeczka w kształcie kurczaka, MELANZANE ALLA PARMIGIANA - zapiekankę z bakłażanem oraz TORTA PASQUALE - świąteczny sernik z ricottą, które pochodzą z marcowego warsztatu z Nicolą Palladinim. Już wkrótce na łamach kulinarni.pl kolejne przepisy z naszych warsztatów... 

<strong>TORTA PASQUALE</strong>       foto: Piotr Żydownik ::KP architekci
TORTA PASQUALE       foto: Piotr Żydownik ::KP architekci
<strong>MELANZANE ALLA PARMIGIANA</strong>      foto: Piotr Żydownik ::KP architekci
MELANZANE ALLA PARMIGIANA      foto: Piotr Żydownik ::KP architekci
foto: Piotr Żydownik ::KP architekci
foto: Piotr Żydownik ::KP architekci

Kuchnia dla wnikliwych

...to tematyczne spotkania z zawodowcami. Szkolenia te prowadzone są przez doświadczonych szefów kuchni i innych specjalistów. Chcesz poszerzyć i usystematyzować wiedzę w poszczególnych kulinarnych dziedzinach? Tutaj nabędziesz i rozwiniesz umiejętności niezbędne przy prowadzeniu kuchni małej i dużej. Pełen profesjonalizm!

Kuchnia dla wnikliwych - domowa piekarnia

Podczas tej odsłony cyklu warsztatów dla wnikliwych zgłębisz tajniki pieczenia chleba i nie tylko... Nauczysz się także wypieku pysznych grissini czy po prostu doskonałej pizzy. Nie wiesz jak zabrać się do tematu zakwasu czy zaczynu? Razem ropoczniemy przygodę z wypiekiem domowego chleba.

Gotowanie dla relaksu

...to warsztaty kulinarne dla entuzjastów i pasjonatów, dla zabieganych i dla tych, którzy dopiero oswajają się z kuchnią, a także tych przy gotowaniu odpoczywających. Czas tu mija niezwykle przyjemnie a przy tym bardzo twórczo i smacznie. Krótko mówiąc 4xS, czyli: smakowicie, sympatycznie, spokojnie, swojsko. Może upieczemy razem ciasto dla poprawy samopoczucia? Albo przyrządzimy pyszną kolację, żeby na zakończenie rozkoszować się wyczarowanymi smakami przy wspólnym stole? Hmmm?

Kuchnia otwarta!

Trzy, dwa, jeden, zero… start!
Kuchnia otwarta!
Dla wszystkich!
Pierwsi kuchcili w niej wnikliwi adepci sztuki kulinarnej  rozpoczynając tym samym cykl warsztatów „Kuchnia dla wnikliwych”.
Działają w szalonym tempie i do tej pory zdążyli zająć się już tematem drobiu, żeby zaraz potem przeanalizować wołowe zagadnienia. A kilka chwil (dni;)) temu zgłębiali tajemnice ryb i innych skarbów mórz.
Trudno za nimi nadążyć.
Bo w kuchni, jak to w kuchni, prace „pełną parą”!
Wnikliwi kroją, luzują, w garach mieszają – w kuchni się uwijają! A to wszystko pod okiem sławnego ;) Szymona Sławińskiego, który wyjawi im każdą kulinarną tajemnicę…
I tak, wspólnymi siłami, przygotowali już pieczoną kaczkę, słynną zupę Bouillabaisse, Krewetkowy Bisque, sos Beurre Blanc i… dużo by tu pisać.
Już z niecierpliwością wypatrujemy kolejnych warsztatowych spotkań z Szymonem ciekawi następnych rewolucji.
A zapraszamy na nie wszystkich: tych bardziej i mniej wnikliwych, tych trochę ciekawskich i tych bardzo głodnych nowych kuchennych wyzwań!