Republika Słoneczna

COOKING WORKSHOPS | schedule

COOK AND RELAX culinary workshops for enthusiasts. Be creative and have fun doing it. Bake a cake to boost your spirits or enjoy an evening meal prepared together with others.

 

 

 

 

 

CUISINE FOR THE INSIGHTFUL - thematic meetings with professionals. Culinary training by experienced chefs to improve and reinforce your knowledge as well as to develop your cooking skills (regardless of your experience!).

27.01 Poniedziałek g: 18.00

kuchnia azjatycka

Rozgrzewające dania na zimowe mrozy

Zapraszamy na warsztat z ostrymi i  rozgrzewającymi azjatyckimi potrawami, które pomogą nam przetrwać ten zimowy czas. W menu: SAJGONKI Z KACZKĄ z ostrym tajskim chutneyem, INDYJSKI GULASZ DHAL z soczewicą, mlekiem kokosowym, aromatycznymi przyprawami i kolendrą, KURCZAK  „CHICKEN BUTTER” podany w chlebkami NAAN oraz GRUSZKI W SYROPIE Z CHILLI Z SOSEM CZEKOLADOWO - KARDAMONOWYM.

MAMY WOLNE 2 MIEJSCA

CZAS TRWANIA: 3 godziny
CENA: 200 zł
Zarezerwój

PROWADZENIE:

Manuela Gołąb - kucharz z pasji. Jej miłość do gotowania zrodziła się podczas podróży po całym świecie. Zdobytą wiedzę wykorzystuje podczas warsztatów kulinarnych www.facebook.com/manuodkuchni

13.02 Czwartek g: 18.00

WEGAŃSKI OBIAD

BOGACTWO ROŚLINNEGO BIAŁKA

Masz wątpliwości czy dostarczasz organizmowi odpowiednią ilość białka w swojej codziennej wegańskiej diecie? Zapraszamy po inspiracje na dania pełne tego odżywczego składnika. W menu: SOCZEWICA Z TAHINI i kuminem podana z nachosami z ciecierzycy, TABOULEH Z KOMOSY ryżowej, KOPYTKA Z CIECIERZYCY z pieczarkowym sosem śmietanowym, PIECZONY BAKŁAŻAN z ciecierzycą  i orzechowym sosem, KOTLECIKI Z WĘDZONEGO TOFU, krążki jabłka w cieście z ciecierzycy i jogurtem kokosowym oraz ORZECHOWE TRUFLE z komosy ryżowej.ZAPISY NA LISTĘ REZERWOWĄ

CZAS TRWANIA: 3 godziny
CENA: 200 zł
Zarezerwój

PROWADZENIE:

Ina Rybarczyk – trener kulinarny, fotograf oraz joginka prowadząca na co dzień blog truetastehunters.com, na którym propaguje zdrową, wegańską, pozbawioną glutenu i cukru kuchnię. Na swoim koncie ma książki kucharskie "Łowcy smaków" i "Łowcy smaków. Cztery pory roku".

18.02 Wtorek g: 18.00

KUCHNIA WŁOSKA

Zimowy comfort food

W menu znajdziecie: faszerowane PORTOBELLO Z WĘDZONĄ PANCETTĄ i aksamitną ricottą, MELANZANA BECCAFICO czyli grillowane roladki z bakłażanów wypełnione aromatycznym FARSZEM Z SERA PECORINO, rodzynek i orzechów pinii, RAVIOLI z dynią, MASŁEM SZAŁWIOWYM i parmezanem, wolno pieczone OSSOBUCO  Z GICZY CIELĘCEJ oraz PANNA COTTA waniliowo-cytrynowa z sosem malinowym.

MAMY WOLNE 4 MIEJSCA

CZAS TRWANIA: 3 godziny
CENA: 210 zł
Zarezerwój

PROWADZENIE:

Manuela Gołąb - kucharz z pasji. Jej miłość do gotowania zrodziła się podczas podróży po całym świecie. Zdobytą wiedzę wykorzystuje podczas warsztatów kulinarnych www.facebook.com/manuodkuchni

20.02 Czwartek g: 18.00

W ROLI GŁÓWNEJ: BURGER

Od mięsa po bułkę

Na spotkaniu opowiemy Wam jak wybrać odpowiednie mięso i jak je przygotować, pokażemy jak skomponować odpowiednie mieszanki przypraw, wykonacie samodzielnie bułki, sosy chutney oraz ketchup.
W menu: BURGER WOŁOWY z chutney z białej cebuli, serem cheddar i warzywami, BURGER WOŁOWY z pleśniowym serem oraz piklami z czerwonej kapusty, BURGER CIELĘCY z miętą, sosem chipotle  i marmoladą z czerwonej cebuli, BURGER Z BIAŁEJ RYBY z sosem Mary Rose i salsą z awokado oraz  BURGER Z MARCHEWKI PIECZONEJ, BOBU I CIECIERZYCY z jogurtowym sosem Tahiti.

ZAPISY NA LISTĘ REZERWOWĄ

CZAS TRWANIA: 3 godziny
CENA: 200 zł
Zarezerwój

PROWADZENIE:

Maciej Zieliński – kucharz z zawodu i zamiłowania. Szef kuchni polskich i brytyjskich restauracji, pracował  m.in. w poznańskiej restauracji Ratuszowa czy King’s Head Inn.

25.02 Wtorek g: 18.00

OSTATKI PO WŁOSKU

Kuchnia włoska

Uczcijmy razem ostatni dzień karnawału i urządźmy razem wspaniałą ucztę dając się ponieść czarowi włoskiej kuchni ! Przepyszną zabawę w kuchni zapewnią nam: DROŻDŻOWY STRUDEL z mozzarellą i suszonymi pomidorami, LASAGNE ALLA BOLOGNESE z własnoręcznie robionym makaronem, CIASTECZKA śródziemnomorskie parmezanem oraz BOMBOLONI ALLA CREMA czyli pączki z kremowym nadzieniem. Serdecznie zapraszamy do wspólnej zabawy !

MAMY WOLNYCH 6 MIEJSC

CZAS TRWANIA: 3 godziny
CENA: 200 zł
Zarezerwój

PROWADZENIE:

Agnieszka Jasińska - finalistka Hell`s Kitchen Polska. Poszukuje ciągle nowych smaków, z którymi eksperymentuje w kuchni. Właścicielka bloga www.kulinarnenawigacje.pl

26.02 Środa g: 18.00

CIELĘCINA I JAGNIĘCINA

Szlachetne mięsa na co dzień

Zapraszamy na spotkanie, na którym nauczymy Was jak kroić, doprawiać, marynować i przygotowywać dania z cielęciny i jagnięciny. W menu znajdziecie: PIEROGI  Z CIELĘCINĄ I BOROWIKIEM z masłem cytrynowym, DUSZONĄ WĄTROBĘ CIELĘCĄ z puree z ziemniaka , pasternaku i sera owczego, OSSOBUCO MILANESE z domowymi GNOCCHI, JAGNIĘCINA ROGAN JOSH z ryżem basmatii i chlebkiem naan, TAGINE Z GICZY jagnięcej.

MAMY WOLNYCH 7 MIEJSC

CZAS TRWANIA: 3 godziny
CENA: 220 zł
Zarezerwój

PROWADZENIE:

Maciej Zieliński – kucharz z zawodu i zamiłowania. Szef kuchni polskich i brytyjskich restauracji, pracował  m.in. w poznańskiej restauracji Ratuszowa czy King’s Head Inn. Prywatnie miłośnik zimowych szaleństw.

27.02 Czwartek g: 18.00

Wegański Obiad II TERMIN

BOGACTWO ROŚLINNEGO BIAŁKA

Masz wątpliwości czy dostarczasz organizmowi odpowiednią ilość białka w swojej codziennej wegańskiej diecie? Zapraszamy po inspiracje na dania pełne tego odżywczego składnika. W menu: SOCZEWICA Z TAHINI i kuminem podana z nachosami z ciecierzycy, TABOULEH Z KOMOSY ryżowej, KOPYTKA Z CIECIERZYCY z pieczarkowym sosem śmietanowym, PIECZONY BAKŁAŻAN z ciecierzycą  i orzechowym sosem, KOTLECIKI Z WĘDZONEGO TOFU, krążki jabłka w cieście z ciecierzycy i jogurtem kokosowym oraz ORZECHOWE TRUFLE z komosy ryżowej. ZAPISY NA LISTĘ REZERWOWĄ

CZAS TRWANIA: 3 godziny
CENA: 200 zł
Zarezerwój

PROWADZENIE:

Ina Rybarczyk – trener kulinarny, fotograf oraz joginka prowadząca na co dzień blog truetastehunters.com, na którym propaguje zdrową, wegańską, pozbawioną glutenu i cukru kuchnię. Na swoim koncie ma książki kucharskie "Łowcy smaków" i "Łowcy smaków. Cztery pory roku".