Republika Słoneczna

COOKING WORKSHOPS | schedule

COOK AND RELAX culinary workshops for enthusiasts. Be creative and have fun doing it. Bake a cake to boost your spirits or enjoy an evening meal prepared together with others.

 

 

 

 

 

CUISINE FOR THE INSIGHTFUL - thematic meetings with professionals. Culinary training by experienced chefs to improve and reinforce your knowledge as well as to develop your cooking skills (regardless of your experience!).

28.07 Wtorek g: 18.00

kuchnia bliskowschodnia

Izrael, Liban, Maroko, Turcja

Zajęcia odwołane z powodu nieuzbierania się grupy warsztatowej.

CZAS TRWANIA: 3 godziny
CENA: 200 zł
Zarezerwój

PROWADZENIE:

Manuela Gołąb - kucharz z pasji. Jej miłość do gotowania zrodziła się podczas podróży po całym świecie. Zdobytą wiedzę wykorzystuje podczas warsztatów kulinarnych www.facebook.com/manuodkuchni

12.08 Środa g: 18.00

KUCHNIA WEGAŃSKA

Letnie inspiracje na roślinny posiłek

Zapraszamy na roślinne gotowanie z Iną do Słonecznej kuchni. W menu na letnią ucztę znajdziecie:
PASTĘ z MARCHEWKI i nasion słonecznika z chlebkami z soczewicy, TABBOULEH z komosy ryżowej, BLINY GRYCZANE z cukinią i musem z awokado, WARZYWNE CURRY, cukinię faszerowaną CHILI SIN CARNE, makaron z SOSEM „ŚMIETANOWYM”, zielonym groszkiem i miętą oraz prostą JAGLANĄ TARTĘ z malinami i bananem bez pieczenia.
MAMY WOLNYCH 12 MIEJSC

CZAS TRWANIA: 3 godziny
CENA: 200 zł
Zarezerwój

PROWADZENIE:

Ina Rybarczyk – trener kulinarny, fotograf oraz joginka prowadząca na co dzień blog truetastehunters.com, na którym propaguje zdrową, wegańską, pozbawioną glutenu i cukru kuchnię.
Na swoim koncie ma książki kucharskie "Łowcy smaków" i "Łowcy smaków. Cztery pory roku".

13.08 Czwartek g: 18.00

POMYSŁ NA: STEK

Wołowina, jagnięcia, halibut

Zapraszamy na spotkanie z Maciejem Zielińskim i jego stekami. Na spotkaniu oprócz nauki obróbki mięsa, wiedzy o jego rodzajach poznacie nieocenione tipy i wskazówki dotyczące jego przygotowania. Zajęcia będą odpowiednie dla początkujących jak i bardziej zaawansowanych uczestników. W menu: Stek jagnięcy z masłem cytrynowo – miętowym oraz puree z zielonym groszkiem, wołowy stek pie i pikle z modrej kapusty, grillowany pork chop stek glazurowany miodem i czosnkiem z pieczonymi ziemniakami, stek z antrykotu z masłem cafe de paris i smażonymi warzywami, stek z halibuta z panierowanymi krewetkami i sosem maślanym oraz treacle tart z sosem waniliowym. MAMY WOLNYCH 12 MIEJSC

CZAS TRWANIA: 3 godziny
CENA: 250 zł
Zarezerwój

PROWADZENIE:

Maciej Zieliński – pracował m.in. W poznańskiej restauracji ratuszowa jako szef kuchni. Umiejętności kulinarne doskonalił m.in w Wielkiej Brytanii w restauracji King’s Head Inn, zdobywając dla niej tytuły i wyróżnienia kulinarne. Prowadzi warsztaty od 2012, a w 2017 roku został szefem kuchni Republiki Słonecznej.

18.08 Wtorek g: 18.00

KUCHNIA INDYJSKA

Wyrusz w kulinarną podróż już dziś

Przygotowaliśmy dla Was nowe propozycje dań, które zaskoczą Was swoim smakiem i łatwością przygotowania. Wszystkie potrawy są bezglutenowe  W menu: KERALA CURRY rybne z tamaryndrowcem, ZIEMNIAKI w przyprawie PANCH PHORAN, pakora warzywna z RAITĄ OGÓRKOWĄ I GRANATEM, CORMA KURCZAK w migdałach z aromatycznym RYŻEM PILAF, ROGAN JOSH I placki z CIECIERZYCY –CHEELA, KHEER pudding ryzowy i MANGO LASSI.

MAMY WOLNYCH 7 MIEJSC

CZAS TRWANIA: 3 godziny
CENA: 210 zł
Zarezerwój

PROWADZENIE:

Maciej Zieliński – kucharz z zawodu i zamiłowania. Szef kuchni polskich i brytyjskich restauracji, pracował  m.in. w poznańskiej restauracji Ratuszowa czy King’s Head Inn. Prywatnie miłośnik zimowych szaleństw.